Rendang daging

Rendang daging

door Getaway Travel

Ingredienten
500 g runderstoofvlees (in grote blokjes)
600 ml kokosmelk
150 g geraspte kokos
1 tomaat
3 eetl olie
sambal oelek

Kruiden en specerijen
4 kerimi noten
4 teentjes knoflook (fijngesneden)
4 sjalotjes (fijngesneden)
6 lombok pepers (fijngesneden)
2 laurierblaadjes
2 limoenblaadjes
2 el gemalen koriander
2 stengels citroengras (fijngesneden)
2 cm gember (fijngesneden)
1 cm kurkuma (fijngesneden)
1 tl komijn
1 tl nootmuskaat
3 kardamonzaden
2 hele steranijsjes
1 el bruine suiker
zout naar smaak

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 221 reizen naar Indonesie

Bereiding

- Wrijf het vlees in met sambal oelek.
- Rooster de geraspte kokos tot het droog en bruin is.
- Mix knoflook, sjalotjes, lombok pepers, citroengras, gember, kurkuma, kerimi noten, koriander, komijn, nootmuskaat, tomaat, zout en bruine suiker met de geroosterde kokos in vijzel of blender tot het een dikke saus.
- Doe olie in pan en voeg naast de boemboe ook de laurierblaadjes, kardamon, steranijs en limoenblaadjes toe.
- Wanneer er een lekkere geur vanaf komt voeg je het vlees toe. Bak ongeveer tien minuten tot het stoofvlees een diepbruine kleur heeft.
- Voeg de kokosmelk aan de pan toe en breng voorzichtig aan de kook.
- Laat het gerecht een tot twee uur op zacht vuur sudderen met de deksel op de pan tot het vlees heel zacht is en de saus is ingedikt.

Serveer met nasi, boontjes of roergebakken kool.

Selamat Makan!

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner