Indische pasteitjes

Indische pasteitjes

door Getaway Travel

Ingrediënten
250 gr runder-, half om half- of kippengehakt
2 teentjes knoflook
2 el ketjap manis
0,5 tl nootmuskaat
1 tl bloem
1 el selderij (fijngesneden)
1 el prei (fijngesneden en kort gekookt)
1 wortel (geraspt, fijngesneden en gekookt)
30 gr soeoen (geweld in heet water)
handje doperwten (gekookt)
3 hardgekookte eieren (in partjes)
zout en peper

Boemboe
1 el boter
1 tl trassie
2 sjalotje
1 tl ketoembar (koriander)
1 tl djinten (komijn)
1 tl djahe (gemberwortel)
2 teentjes knoflook

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 221 reizen naar Indonesie

Deeg
500 gr zelfrijzend bakmeel
150 g boter
1 ei
lauw water
snufje zout

Bereiding

- Voor het deeg meng je meel, boter, ei en zout.
- Voeg tijdens het kneden steeds een beetje lauw water toe tot het een droog elastisch deeg is.
- Daarna even laten rusten.
- Stamp intussen alle kruiden voor de boemboe fijn in een vijzel of keukenmachine.
- Verwam een pan met boter en bak de boemboe tot de geuren vrijkomen
- Voeg gehakt toe en braad ongeveer 5 minuten.
- Roer de ketjap en nootmuskaat door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg een beetje water toe en laat op een laag vuurtje sudderen tot vlees beetje uitdroogt.
- Nu kun je alle groenten en de soeoen toevoegen. De hardgekookte eieren hou je nog even apart.
- Om het vlees nog iets droger te maken kun je er nog een beetje bloem doorheen mengen.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap van ongeveer een halve cm dik.
- Steek met een vormpje (of bijvoorbeeld een blik) rondjes uit van ongeveer 10 cm.
- Leg op ieder stukje deeg een eetlepel vulling en een partje ei.
- Maak met een kwastje de randjes een beetje vochtig en vouw dicht tot een half maantje.
- Druk de randen goed aan en vouw langzaam om.
- Frituur tot slot de pasteitjes in een ruime hoeveelheid zonnebloem olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Laat uitlekken op een keukenpapiertje

Eet ze warm, koud of lauw met wat sambal of chilisaus. Selamat makan!

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner